Известие

Collapse
No announcement yet.

Предни амортисьори за 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предни амортисьори за 156

тази тема май не е повдигана отдавна

Някой сменял ли е предни амортисьори? Какви? Има ли ефект?

В движение не усещам предницата да ляга толкова, че чак да ме дразни, явно амртисьоритв не са изтървали тотално, но все пак ... имам едно потропване/леко чукване, при съвсем леки неравности и при завои с по-висока скорост - определено не се държи стабилно.

Въпроса ми е ако някой има опит дали да направя реглаж на предницата или да си мисля за смяна на амортисьорите
    При стандартно натискане на предницата - не прави впечатление, че изтърват или люшкат, предницата се връща стегнато и застава. Но ако се натисне съвсем леко - колкото да поддаде - изтропва.
    Шума е същия като от тампони на стаб.щанга, но след като ги смених проблема не изчезна и след сериозни огледи на подемник - нищо не открихме, стъпала на колела също. Оказа се, че единия преден амортисьор има "мъртъв ход" при който се чува това изчукване/потропване и като се освободи отгоре за да няма къде да контактува тропането изчезва ......

Освен КОНИ други варианти какви? Оригинални някой слагал ли е?
    На предни коли след смяна на амортисьори с Монро, Билщайн и забравих какви още резултата е бил около 10 хил км или около 2-3 месеца и винаги съм си мислил, че оригинални би трябвало да издържат повече.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Аз днес сложих Кони-ФСДто, но само отпред....до края на седмица и задните ща са на "бойното" поле и ще пиша.

За 10-20км каране....колата отпред стана като бетон заедно с поверфлекса (тампоните от полеоретан)...само тампоните на щангата останаха.
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

виж да не са ти износени тампоните на амортисьорите - тогава се чува подобно тропане.
      Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

И на мен това ми беше първото съмнение, но майсторите казват - здрави са не е от тях.

Comment

Айде по същество, моля!
          Темата е Билщайн или Монро? Оригинал или няма нужда?
          Мнения от опит?

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
            Айде по същество, моля!
            Темата е Билщайн или Монро? Оригинал или няма нужда?
            Мнения от опит?
            Марти аз сложих Кони ФСД 4 броя колата стана страшна, заслужава си
            Fiat Punto 1.9 JTD
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak
              Вярвам, че е така, но все пак всички Кони ли слагате?
              Нa мен ми идват скъпички в момента и
              не знам дали няма да ми се наложи да я продавам
              в следващите 2-3 месеца белисимата...
              Затова питам - друг вариант? Друг опит?

Comment

щом не гониш нещо специално всичките маркови стават
                то и куче марка стават де ама колко време ще изкарат се пита в задачата
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                  Първоначално публикувано от Alfamaniak
                  Вярвам, че е така, но все пак всички Кони ли слагате?
                  Нa мен ми идват скъпички в момента и
                  не знам дали няма да ми се наложи да я продавам
                  в следващите 2-3 месеца белисимата...
                  Затова питам - друг вариант? Друг опит?

оооо Бате Тино ще минаваш на Брера....!!! а дано

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

А понеже сте ОФФ-Топик след малко ще ви разкарам мненията ...вече разкарани!

По темата:

Марто, не си заслужава да взимаш някакви евтини и после да купуваш други. Конита излизат около 230лв. на бройка
                    sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Друг вариант....давам ти моите старите за проба...ако е по-добре с тях ти ги давам срещу почерпка
                      sigpic

Comment

Интересно ми е с кои модели на Кони колата няма да стане по ниска
                        '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                        Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                        Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от Neokill
                          В интерес на истина моята май леко се вдигна с тях....за ФСДто говоря. Днеска ако ми остане време да сложа и задните ще видя какъв ще е крайният резултат.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                            Първоначално публикувано от Neokill
                            В интерес на истина моята май леко се вдигна с тях....за ФСДто говоря. Днеска ако ми остане време да сложа и задните ще видя какъв ще е крайният резултат.
                            Еми нормално да се вдигне ако е била свалена доста от предните. Интересува ме има ли вариант на Кони с които колата си остава на нормална височина
                            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Днес във Варна ми обявиха цена за Кони 285 на бройка. Благодарих им най-учтиво.
                              Билщайн 117лв бр. - това май не е лоша оферта, но след конито ми идва като подозрително ниска
                              Ще поизчакам малко и ... не знам още.

Благодаря на всички отзовали се. Ако има и други с опит нека не се стесняват - приемам всякакви мнения

Comment

Working...
                              X